dimecres, 15 de gener del 2014

Útil

Bon dia,


No em cans d'explorar i descobrir nous coneixements online, just respostes al que em passava pel cap en aquell moment, o al que s'està fent a classe, o a dubtes que pugui tenir.

Realment es pot fer un ús molt positiu de les tecnologies. Hi ha eines que fem servir a la societat, i que tenen tendència a resultar quasi sempre d'una manera. Per exemple, els sous en paper tendeixen a crear especulació i avarícia. Encara que se'n pugui fer un bon ús per tenir una vida digna o ajudar a algú a tenir-la, porta a la creació de sistemes econòmiques que per sí mateixos no donen qualitat de vida, sinò que exclouen a tots els que no poden vendre el seu talent (sigui el que sigui) en el mercat laboral o financer. Crea un sistema artificial, on hi ha una aparença social de benestar, però el preu és perdre qualitat de vida, tant si es pot seguir dins el sistema amb certa comoditat, com si es el contrari. Altres maneres d'intercanvi no tenen el pes d'aquesta eina de paper, ni inflació, per exemple els intercanvis amb monedes en metalls com or o plata, o amb sal. Encara que es pugui especular també, és molt més senzill limitar-ho.

Aquest paràgraf és per dir que el mal ús que veig actualment en les tecnologies de comunicació no l'atribueix a l'eina mateixa, a diferència del cas anterior, sinó que són un mirall del que estam fent com a societat: dels hàbits que tenim, de si tenim arrels o no, què esperam de la vida, qui són els nostres models d'èxit, etc.

Per altra banda, les eines tecnològiques amplien les possibilitats de comunicació de manera inimaginable fa uns anys. Es poden crear i difondre fàcilment continguts de qualitat, que estàn a l'abast de milers de persones, de manera actualitzada i accessible, i amb la firma de l'autor. En el cas concret de les revistes, ho trob una utilitat 99 % positiva, donat que agrupen articles segons una línia editorial o temàtica que és interessant per nombroses persones, i proporcionen una plataforma de difussió amb una garantia de qualitat de continguts. L'1% que falta al percentatge és per haver de llegir algún texte que no és de qualitat, perquè tothom en parla, i per tant és un 'referent'...

Canviant de tema, per la seva utilitat voldria destacar una de les noves webs incorporades al blog (hi ha dos llistats baix de tot): és http://www.chaval.es , mirant descobrireu el perquè del nom. Un exemple dels continguts és aquest enllaç a un article sobre Realitat Augmentada.

I per animar a les companyes de Humanitats (i qui vulgui mirar-s'ho, és molt interessant!!), una presentació Slide Share de com elaborar una seqüència didàctica, de tot un curs o part, feta per una profe vasca, que ha assolit més de 27.000 visites fins avui:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada