dijous, 31 d’octubre del 2013

Polit

Bon dia,

Un llibre de dibuix em va ensenyar a veure bellesa en la soca d'un arbre, en un munt de tubs amuntegats, en els patrons que es repeteixen a la natura.

2013-10-20 13.19.26
Fotografia: elaboració pròpia

Potser el mestre ès qui mostra les coses bones de la vida, allò en que no t'hauries fixat, allí on no hauries arribat.

Dels mestres antics, alguns deien: Si passa alguna cosa polida enmig d'un bosc on ningú ho veu, o algú té una acció polida envers un altre sense que hi hagi testimonis, ès polit? Tenim el concepte de bellesa com una cosa que necessita ulls que ho vegin per existir, igual que el color requereix una estructura dels ulls molt concreta, condicions de llum, etc. per vore'l. Potser hi ha moltes formes de bellesa, com diria Antoine de Saint-Exupéry, "invisibles als ulls", encara que sí visibles amb els ulls del cor.

Com ja hem dit aquí i a un post anterior, el mestre és a tot arreu i per a tots, només hi ha que tenir els ulls oberts.



"Viatge Interior" - Elaboració pròpia

En l'actualitat, associam coneixement amb llocs tancats, potser hem d'ampliar la nostra mentalitat, tinguent en compte que no existeixen les veritats en bloc. El mateix concepte d'intel.ligència i capacitat personal va canviat a mesura que es fan nous descobriments. M'interessa molt el concepte d'intel.ligències múltiples de Howard Gardner, crec que ens porta a coneixer-nos millor, facilitant l'aprenentatge de competències útils per a la vida i el propi desenvolupament personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada